Østfold Refleksologi

Klikk her for å redigere undertittel

Hva er refleksologi? 

Refleksologi er en naturlig og medisinfri behandlingsmåte som går ut på å stimulere nervesystemet. Via nerveutspring på kroppen så er ulike deler av kroppen vår i forbindelse med hverandre, som hud, muskulatur og indre organer. Ved hjelp av punkt og massasjeteknikker så kan man få kontakt med forskjellige kroppsdeler og organer. Det er derfor vi ved hjelp av trykk på et bestemt punkt kan påvirke et annet organ i kroppen. Vi behandler også ørene, og der bruker vi kuleplaster. 
Refleksologi kan benyttes til behandling av skader, sykdom og hverdagsplager.Noen eksempler er:
- Allergi/astma
- Angst/depresjon
- Autoimmune sykdommer
- Avhengighet 
- Fertilitetsproblemer
- Hormonelle plager
- Hudproblemer
- Mage/tarmproblemer
- Migrene/hodepine
- Muskel/skjelettplager
- Ryggplager
- Sengevæting
- Stress/uro
- Søvnproblemer
- Utbrenthet

Tilbyr også EPO behandling

Historisk perspektiv

Nobelprisvinner Ivan Pavlov (1849-1936) viste at indre organer i hunder kunne respondere på ytre stimuli. Dette førte til at russiske fysiologer tidlig på 1900-tallet formet hypotesen om at helsen kunne påvirkes som respons på ytre stimuli. Konseptet ble kjent som ”refleks terapi”.


Vitenskapsmannen Vladimir Bekhterev (1857-1957) formulerte termen ”reflexologi” i 1917. På denne tiden mente man at et organ ble sykt fordi det mottar feile instruksjoner fra hjernen. I følge teorien kunne man påvirke negative signaler refleksologisk og dermed helbrede organismen.


Nyere forskning viser at C-nervefibrene, som man tidligere mente bare registrerte smerte, temperatur og kløe, via ytre stimulering vil sende signaler til hjernen som fører til hormonelle forandringer. Forskerne tror at C-fibre finnes overalt på hårbekledd hud, men ikke i håndflatene og under føttene. At de finnes på underarmene og i ansiktet, er fastslått.


Referert smerte er et begrep i legevitenskapen. Teorien bak dette begrepet går ut på såkalt konvergens, som betyr at nerver fra hud og organ møtes i ryggmargen. Refleksologiens enkle virkemiddel er å snu bildet og stimulere hudområdet for å påvirke organet. Dette gjøres ved ulike teknikker som trykk og bindevevsmassasje.


Refleksologiens forskning på nervepunkter er erfaringsbasert.

 

Er medlem av Refleksologforeningen